Een van de opengebroken en leeggeroofde auto's van personeel van het ETZ.
ETZ Een van de opengebroken en leeggeroofde auto's van personeel van het ETZ.

Triest: auto's van medewerkers Tilburgs ziekenhuis leeggeroofd na lange dag hard werken

Verschillende medewerkers van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in het Nederlandse Tilburg, vlak bij de Belgische grens, werden gisteren geconfronteerd met auto-inbraken. Na een lange dag hard werken zagen ze dat hun auto’s op de personeelsparkeerplaats waren opengebroken en leeggeroofd.

“Het ziekenhuis heeft de afgelopen dagen veel hartverwarmende steunbetuigingen ontvangen in de strijd tegen het coronavirus”, zegt een woordvoerster. 

“Aan alle kanten werd hulp aangeboden. Dan is het extra wrang dat sommige mensen geen boodschap hebben aan het goede werk dat de vele zorgverleners verrichten. En dat deze dieven niet met hun handen van andermans bezittingen af kan blijven.” Het ziekenhuis doet aangifte van de auto-inbraken. De vernielingen zijn op camerabeelden vastgelegd en die worden aan de politie overhandigd.

Eerder werd er ook in ons land al ingebroken in auto’s van zorgverleners, in Marke. Wellicht gingen de daders op zoek naar mondmaskers en handgels om zich te beschermen tegen het coronavirus. 

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan De Lichte

    Crapuleus.Bestaat geen ander woord voor.

  • Kai Rombouts

    Vloer kuisen om de afdeling corona, tot einde jaar

Lees meer