3 Van de mobilhome schiet nauwelijks iets over. Voor de vader was er geen hoop meer.
Focus Van de mobilhome schiet nauwelijks iets over. Voor de vader was er geen hoop meer.

Trucker rijdt in op mobilhome van Vlaams gezin: vader sterft, moeder en zoon in coma

Een gezin uit het Oost-Vlaamse Oosterzele dat met de camper op vakantie was, is gisteren het slachtoffer geworden van een zwaar verkeersongeval in de Duitse deelstaat Beieren. De 43-jarige vader kwam om het leven, zijn vrouw en kind werden met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Dat bevestigt burgemeester Johan Van Durme.

Op de A3 in het noorden van Beieren, tussen Geiselwind (Kreis Kitzingen) en Schlüsselfeld (Landkreis Bamberg), botste een 61-jarige vrachtwagenchauffeur vrijdagmiddag rond 14 uur in de file achteraan in op de camper van het gezin. De klap was enorm zwaar: de mobilhome werd volledig platgedrukt. Ook andere voertuigen werden bij het ongeval betrokken.

Voor de vader van het gezin, een man van 43, was er geen enkele hoop meer: hij stierf ter plaatse. Zijn vrouw (42) en zoon (17) werden met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Zij liggen in coma. "De vrouw en de zoon zijn er erg aan toe. De verslagenheid in Oosterzele is groot", reageerde burgemeester Johan Van Durme. Het gezin was op de terugweg naar huis. 

De A3 richting Frankfurt werd enkele uren volledig afgesloten. Omdat de impact van de crash zo groot was, lokte het ongeval immens veel toeschouwers waardoor ook de autosnelweg in tegenovergestelde richting volledig dicht zat.

3 De vrachtwagen reed in op de mobilhome die stil stond in de file.
Focus De vrachtwagen reed in op de mobilhome die stil stond in de file.
3
Focus

Lees meer