Trump dreigt: “Als Iran wil vechten, dan zal dat het officiële einde zijn van Iran”

De Amerikaanse president heeft in een tweet gedreigd met de vernietiging van Iran indien het land een aanval doet op Amerikaanse belangen. 

"Als Iran wil vechten, dan zal dat het officiële einde zijn van Iran", twitterde hij. "Bedreig de Verenigde Staten niet meer opnieuw", voegde Trump er waarschuwend aan toe.

De voorbije dagen zijn de spanningen opnieuw opgelopen tussen de VS en Iran. Beide landen houden een agressieve retoriek aan tegenover elkaar. 

Als gevolg van de toenemende onrust hebben Saoedi-Arabië en andere Golfstaten - traditionele bondgenoten van de VS - ingestemd met het verzoek van Washington om Amerikaanse troepen op hun grondgebied en in de Perzische Golf te hergroeperen. Washington wil zo mogelijke Iraanse aanvallen voorkomen.

67 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Febe Chapin

    Wel Iran heeft net het allernieuwste, allerduurste en modernste drone MQ-4C Triton van de V.S. neergehaald met een zelfgemaakte RAAD luchtafweer systeem. Een drone op zijn allereerste internationale vlucht, nog maar 5 dagen geleden op 15 juni gelanceerd en al ongezien belachelijk gemaakt. De grootste vernedering sinds 1962 U-2 verlies in Cuba.

  • Diane Bernaerts

    Karel: en waarom zou Iran die productie niét opdrijven, sinds Trump eenzijdig het nucleaire verdrag heeft verbroken?

Lees meer