Trump dreigt: “Als Iran wil vechten, dan zal dat het officiële einde zijn van Iran”

De Amerikaanse president heeft in een tweet gedreigd met de vernietiging van Iran indien het land een aanval doet op Amerikaanse belangen. 

"Als Iran wil vechten, dan zal dat het officiële einde zijn van Iran", twitterde hij. "Bedreig de Verenigde Staten niet meer opnieuw", voegde Trump er waarschuwend aan toe.

De voorbije dagen zijn de spanningen opnieuw opgelopen tussen de VS en Iran. Beide landen houden een agressieve retoriek aan tegenover elkaar. 

Als gevolg van de toenemende onrust hebben Saoedi-Arabië en andere Golfstaten - traditionele bondgenoten van de VS - ingestemd met het verzoek van Washington om Amerikaanse troepen op hun grondgebied en in de Perzische Golf te hergroeperen. Washington wil zo mogelijke Iraanse aanvallen voorkomen.

66 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Febe Chapin

    Wel Iran heeft net het allernieuwste, allerduurste en modernste drone MQ-4C Triton van de V.S. neergehaald met een zelfgemaakte RAAD luchtafweer systeem. Een drone op zijn allereerste internationale vlucht, nog maar 5 dagen geleden op 15 juni gelanceerd en al ongezien belachelijk gemaakt. De grootste vernedering sinds 1962 U-2 verlies in Cuba.

  • Diane Bernaerts

    Karel: en waarom zou Iran die productie niét opdrijven, sinds Trump eenzijdig het nucleaire verdrag heeft verbroken?

Lees meer