3 Archiefbeeld. Operatie Plumbbob op 25 juni 1957 in Nevada.
Getty Images Archiefbeeld. Operatie Plumbbob op 25 juni 1957 in Nevada.

Exclusief voor abonnees

Trump dreigt met kernproeven: hoe we ‘per ongeluk’ in een nucleaire oorlog terecht kunnen komen

De tijd dat er regelmatig paddenstoelwolken opstegen boven het Amerikaanse nucleaire proefterrein in Nevada leek tot het verleden te behoren. Toch zetten de inwoners van de staat zich schrap na berichten dat de regering-Trump overweegt een nieuwe kernproef te laten uitvoeren.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny Van den Branden

    Trump is veel slimmer dan de meeste mensen denken. Hij zegt tenminste nog wat hij denkt, anderen zeggen alleen wat je wil horen. Het zijn meestal gekke dingen maar daar is ook wel ern rede voor denk ik.

  • Liesbeth Cuppens

    Een oorlog ontstaat nooit per ongeluk. Er is altijd wel iemand die het voortouw neemt. In dit een geval een zot die toevallig de sleutel van het Witte Huis heeft en mogelijk op het juiste moment op de juiste plaats is om een knopje in te drukken en de wereld op te blazen.

Lees meer