De Amerikaanse president Donald Trump.
AP De Amerikaanse president Donald Trump.

Trump erkent maandag soevereiniteit Golanhoogten

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Israël Katz, heeft zondag op Twitter gezegd dat de Amerikaanse president Donald Trump maandag de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogten zal erkennen. Het Syrische hoogplateau is door Israël geannexeerd.

"President Trump ondertekent morgen in aanwezigheid van premier Netanyahu een besluit ter erkenning van de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogten", schreef Katz.

Donald Trump had donderdag getwitterd dat het voor de Verenigde Staten tijd werd "de soevereiniteit van Israël over de Golanhoogten ten volle te erkennen, die een strategisch belang hebben voor de Israëlische staat en de regionale stabiliteit". Daarmee brak hij met de internationale consensus over de kwestie en met decennia van Amerikaanse diplomatie in het Midden-Oosten. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Walter Kennes

    Maar ja, nog wat vuurtje stoken.Dit gebied is geannexeerd, dwz onder dwang ingenomen!

Lees meer