President Trump twitterde er weer driftig op los, dit keer was de baas van de FBI het mikpunt.
EPA President Trump twitterde er weer driftig op los, dit keer was de baas van de FBI het mikpunt.

Trump haalt fel uit naar FBI-baas om Rusland-rapport

De Amerikaanse president Trump heeft zware kritiek geuit op FBI-directeur Christopher Wray. Hij deed dat zoals gebruikelijk op Twitter. “Hij zal nooit in staat zijn om de FBI weer goed te laten functioneren, ondanks het feit dat er geweldige mannen en vrouwen werken”, aldus de president.

Trump postte meerdere tweets om de voor hem ongunstige conclusies uit het rapport aan te vallen. “Ik weet niet welk rapport Wray aan het lezen was, maar het was zeker niet het rapport dat mij werd gegeven”, schrijft de president.

De conclusie van het rapport was dat de FBI een legitieme reden had om te onderzoeken of toenmalig presidentskandidaat Donald Trump of zijn medewerkers hebben samengespannen met Rusland. Trump heeft veelvuldig ontkend met Moskou te hebben samengewerkt om de verkiezingen te beïnvloeden. Volgens Trump is hij het slachtoffer van een ‘heksenjacht’ die is bedoeld om hem politiek te beschadigen. 

De president kreeg vandaag verder twee aanklachten van het Huis van Afgevaardigden in het impeachment-onderzoek, de zogenoemde afzettingsprocedure tegen hem. Trump wordt machtsmisbruik en belemmering van het Congres ten laste gelegd.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ivan de ridder

    Grappig, Christopher Wray werd specifiek door Trump op de positie van FBI directeur geplaatst en is republikeins. Wil wat zeggen dat hij dan geen yes-man blijkt te zijn?

  • Rik Connaerdt

    Geen smoking gun, maar hoeveel aanwijzingen moeten er nog zijn dat Trump de corruptste president is uit de geschiedenis van de VS?

Lees meer