Amerikaans president Trump
REUTERS Amerikaans president Trump

Trump haalt opnieuw hard uit naar China: “Het doet nooit wat het zegt”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter opnieuw hard uitgehaald naar China. Hij verwijt China de voorwaarden van de handelsonderhandelingen niet na te leven, op het moment dat de gesprekken tussen de landen hervat worden in Shanghai.

“Mijn team onderhandelt momenteel met hen, maar zij (de Chinezen) wijzigen de deal uiteindelijk steeds in hun voordeel", tweette Trump.

 "China doet het heel slecht, zijn slechtste jaar in 27 (jaar). Het werd verondersteld om nu onze landbouwproducten te beginnen aankopen - geen tekens dat ze dit doen. Dat is het probleem met China, het doet nooit wat het zegt."

 Volgens de Amerikaanse president wil China tijd winnen met het oog op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020, in de hoop dat Trump daarbij verliest. Maar, zo dreigt Trump, China zal als hij wint bij de verkiezingen "een veel zwaardere overeenkomst krijgen dan nu... of zelfs helemaal geen".

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer