Studenten lopen naar een bibliotheek op de campus van Harvard. Archiefbeeld.
AP Studenten lopen naar een bibliotheek op de campus van Harvard. Archiefbeeld.

Trump haalt uit naar Harvard dat enkel online lessen plant

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zwaar uitgehaald naar de universiteit van Harvard. De onderwijsinstelling is van plan dit najaar vanwege de coronapandemie enkel nog maar online lessen aan te bieden. 

“Belachelijk”, oordeelt Trump daarover. “Ze zouden beschaamd moeten zijn”. De Amerikaanse president heeft scholen en universiteiten opgeroepen om dit najaar opnieuw de deuren te openen.

Harvard kondigde maandag echter al aan volgend academiejaar volledig online te beginnen, of de studenten nu wel of niet op de campus wonen.

Gisteren liet de Amerikaanse migratiedienst ICE nog weten dat buitenlanders die aan Amerikaanse onderwijsinstellingen studeren die in het najaar uitsluitend nog online cursussen aanbieden, het land zullen moeten verlaten of overschakelen naar een instelling die wel fysiek onderwijs aanbiedt.

Geen visa meer uitgereikt

Er zullen ook geen nieuwe visa meer worden verstrekt aan studenten die dit najaar onderwijs willen volgen aan instellingen die uitsluitend online cursussen aanbieden. Volgens de migratiedienst vallen ook cursisten aan niet-academische opleidingen - zoals vliegscholen - onder de nieuwe regel. 

In het schooljaar 2018-2019 stonden 269.383 buitenlandse studenten ingeschreven in het Amerikaanse hoger onderwijs.

Lees meer