REUTERS

Trump hekelt "censuur" op "rechtse" stemmen op sociale media

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag uitgehaald naar de schorsing van Amerikaanse persoonlijkheden van de rechterzijde op de sociale netwerken. "Social media discrimineren helemaal Republikeinse/conservatieve stemmen", aldus Trump in een reeks tweets. Daarin noemt hij het gedrag van twee televisieketens ook "ziek".

De president verwees in zijn tweets niet rechtstreeks naar complotdenker Alex Jones, waartegen de platformen Facebook en Spotify onlangs maatregelen hebben getroffen. Ook Twitter beperkte voor een week het account van de extreemrechtse complotdenker.

Opinies van rechts

Trump stelde dat zijn regering dat niet zal laten gebeuren, maar gaf geen verdere verduidelijkingen. "Ze pakken de opinies aan van vele mensen van RECHTS, terwijl ze tegelijkertijd niets doen met anderen", aldus Trump. "Censuur is een heel gevaarlijk ding en absoluut onmogelijk om toezicht op uit te oefenen."

Daarna haalde hij opnieuw uit naar de media. "Als je Fake News uitroeit, is er niets zo Fake als CNN en MSNBC, en toch vraag ik niet dat hun ziek gedrag wordt verwijderd. Ik geraak eraan gewend en kijk met een korreltje zout, of kijk gewoon niet..."

In een derde bericht op Twitter zei Trump nog dat te veel stemmen "sommige goed en sommige slecht" het zwijgen wordt opgelegd. "Laat iedereen deelnemen, goed en slecht, en we zullen het allemaal gewoon moeten uitzoeken", aldus nog Trump.

Alex Jones is stichter van de website InfoWars en een boegbeeld van extreemrechts in de VS. Hij werd een beroemd door samenzweringstheorieën over onder andere de schietpartij in de Sandy Hook Elementary School in 2012

37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marnick L'Eau

    grappig hoe hij censuur hekelt maar zelf niks liever zou doen en constant ook probeert te doen. Iedereen die tegen hem is, probeert hij met alle mogelijke middelen te doen zwijgen, voornamelijk door ze continu en publique ongegrond zwart te maken.

  • Ferdinand Engelbeen

    Ook Google manipuleert wat ze laat zien op de eerste pagina's van hun zoekfunctie: alles wat hen niet zint wordt pas op latere pagina's vermeld. Ook YouTube (eigendom van Google) geeft nu "waarschuwingen" als de inhoud van een filmpje -volgens hen- niet "orthodox" volgens de wetenschap is. Daarbij verwijzen ze naar o.m. Wikipedia, waar één man duizenden (!) artikels over klimaatverandering eigenhandig heeft aangepast naar zijn eigen opinie...

Lees meer