REUTERS

Trump: “Ik verdien de Nobelprijs voor de Vrede”

De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat hij de Nobelprijs voor de Vrede moet winnen. Dat zei hij in New York, toen hij kort aanwezig was tijdens de klimaattop van de Verenigde Naties.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik zou de Nobelprijs voor de Vrede verdienen voor veel dingen, als ze het eerlijk spelen en dat is niet het geval”, zei de Amerikaanse president in New York.

Het is niet de eerste keer dat Trump zijn interesse laat blijken over de Nobelprijs. In februari zei hij dat hij genomineerd was door de Japanse premier Shinzo Abe. Een nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede kan worden ingediend door iedereen die aan de nominatiecriteria voldoet.

Obama

Trump verwees naar zijn voorganger Barak Obama. “Ze hebben hem die prijs gegeven onmiddellijk nadat hij aan de macht kwam en hij had compleet geen idee waarom hij die kreeg”, aldus de Republikeinse president. “Het is één van de zeldzame dingen waarover ik het met hem eens ben.”

Drie presidenten van de VS wonnen ooit de Nobelprijs voor de Vrede: Barack Obama, Theodore Roosevelt en Woodrow Wilson. Jimmy Carter won de prijs in 2002 toen hij geen president meer was.

56 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean West

    Peter Bonacasa Oorlog in Libië waar ze Kadhafi weg wilden. Kadhafi Heeft toen zelfs een brief aan Obama gericht om deze oorlog te stoppen. Syrië waar hij de zogenoemde rebellen volop met wapens en munitie heeft gesteund met het gevolg alle vluchtelingen in Europa.

  • Peter Bonacasa

    Luc Lepoudre, welke oorlog heeft Obama gestart? Ik stel voor dat je met een duidelijk antwoord komt of dat je voor altijd van dit forum blijft. Zijn we tenminste al van één leugenaar af.

Lees meer