REUTERS

Trump legt sancties op aan goudsector in Venezuela: “Niet meer dan clowneske en meelijwekkende figuren”

Het Witte Huis legde vandaag nieuwe "harde" sancties op aan Venezuela, dit keer tegen de goudhandel. De VS beschuldigen Venezuela ervan samen met Cuba en Nicaragua een "trojka van de tirannie" te vormen in Latijns-Amerika.

Naast sancties aan de Venezolaanse goudsector, zijn ook de strafmaatregelen tegen Cuba verzwaard, aldus nationaal veiligheidsadviseur John Bolton. Zo zou de lijst van personen en entiteiten die eigendom zijn van het leger of erdoor worden gecontroleerd, met wie de Amerikanen geen financiële transactie meer mogen uitvoeren, uitgebreid worden.

Tegen Nicaragua heeft Bolton geen concrete maatregelen aangekondigd, maar hij wees er wel op dat het regime van president Daniel Ortega "het volledige gewicht" van de Amerikaanse sancties zal voelen, indien de democratie in het land niet hersteld wordt door vrije verkiezingen.

Driehoek van terreur 

Bolton haalde ook uit naar de "driehoek van terreur die van Havana via Caracas tot Managua loopt" en naar de drie "tirannen die denken dat ze machtige mannen zijn en revolutionairen, maar niet meer zijn dan clowneske en meelijwekkende figuren".

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Van der Vloedt

    "De a$ van het kwaad", "de triangel van terreur" en slechts nog 2 optie$ (en pijlers$) open om (die begrippen door elkaar te gebruiken en) een VRIJE wereld en markt te hebben. Vervanging van de waardeloze $ ?(als de familie geld"wolff"$y$teem al niet beslag heeft gelegd en er alweer geen alléén recht op heeft)

  • Ronny Rutmans

    Dat zegt de man die de vrije pers wil muilkorven !

Lees meer