Photo News

Trump niet bang voor afzettingsprocedure na “perfect telefoontje” met Oekraïense president

President Donald Trump is niet bang voor een mogelijke afzettingsprocedure. Sommige Democraten hebben met zogeheten impeachment gedreigd omdat Trump de Oekraïense president onder druk zou hebben gezet om een corruptieonderzoek te hervatten naar de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en diens zoon Hunter.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Trump zegt de dreiging "totaal niet serieus te nemen". De president van de Verenigde Staten zou zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski in een telefoongesprek onder druk hebben gezet. Trump zelf zegt dat het een "perfect telefoontje" was, maar ontkent de beschuldigingen. "Iedereen weet dat het gaat om een Democratische heksenjacht", zei hij.

Trump zou er bij Zelenski op hebben aangedrongen het onderzoek naar Biden en diens zoon te hervatten. Dat werd in 2016 stopgezet in Oekraïne, volgens Trump onder druk van toenmalig vicepresident Biden. Hunter Biden zou een bestuursfunctie hebben bekleed binnen het gasbedrijf Burisma Holdings waar corruptie-onderzoek naar werd gedaan.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Victor Munster

    Wat is er verkeerd aan om aan te dringen op een onderzoek naar mogelijke corruptie?

  • Jo Hendrik

    Hij zal toch herverkozen worden denk ik want hij denkt aan zijn land

Lees meer