Trump gisteren in het Witte Huis bij de ondertekening van het decreet dat de socialemediabedrijven aansprakelijk moet stellen voor de inhoud op hun platform.
Photo News Trump gisteren in het Witte Huis bij de ondertekening van het decreet dat de socialemediabedrijven aansprakelijk moet stellen voor de inhoud op hun platform.

Exclusief voor abonnees

Trump nu echt op ramkoers met zijn anders zo geliefde medium Twitter: Zorgen de verkiezingen voor zenuwachtigheid?

Donald Trump en Twitter: het wordt stilaan de grootste haat-liefde-verhouding die je je kan inbeelden. De Amerikaanse president kan niet zonder het medium, het medium kreeg nog nooit zoveel aandacht dankzij de Amerikaanse president. En toch lust Trump het bedrijf van topman Jack Dorsey stilaan rauw. Twitters nieuwste waarschuwingen over Trumps tweets hebben de relatie tussen de twee nu echt op scherp gesteld, en dat zal er niet op beteren naarmate de verkiezingen naderen.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Diane Bernaerts

    Een factcheck plaatsen bij een tweet is geen censuur. Je kan nog steeds kiezen wat je wil geloven.

  • Eric Grosemans

    Vrijheid van meningsuiting is niet absoluut. Racisme, seksisme, aanzetten tot haat en geweld vallen daar niet onder, en mogen daar ook nooit onder vallen. In zulke gevallen is het de plicht van de al dan niet sociale media om in te grijpen, en desnoods wat men noemt te censureren of zelfs bannen van het bericht en degene die het plaatst. Het enige wat Trump op zijn presidentsloopbaan bekomen heeft is een groot land omvormen tot een bananenrepubliek. Well done mr president.

Lees meer