2 E. Jean Carroll
AP E. Jean Carroll

Trump ontkent verkrachting: “Ze is mijn type niet”

Donald Trump blijft ontkennen dat hij columnist en schrijver E. Jean Carroll in de jaren negentig heeft verkracht. "Ze is niet mijn type", zegt hij in een interview met de Amerikaanse nieuwssite The Hill. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Ik zal het zeggen met veel respect: ten eerste, ze is niet mijn type. Ten tweede, het is nooit gebeurd. Het is nooit gebeurd, oké?", verklaarde de Amerikaanse president. “Ze liegt. Ik weet niets over haar, helemaal niets. Het is vreselijk dat mensen zulke dingen kunnen beweren.”

In een reactie op CNN gaf Carroll al aan “blij te zijn” niet Trumps type te zijn. De vrouw geeft aan dat Trump eerder al aantijgingen van seksueel misbruik ontkend heeft. “Hij ontkent de aantijgingen, draait het om, voert bedreigingen uit en gaat in de aanval", zegt de vrouw.

De 75-jarige schrijfster zegt dat Trump haar seksueel aangerand heeft in een kleedkamer van een warenhuis in New York. Dat zou gebeurd zijn in 1995 of 1996. Zeker vijftien andere vrouwen hebben Trump eerder al beschuldigd van seksueel wangedrag.

2 E. Jean Carroll op de cover van New York Magazine
New York Magazine E. Jean Carroll op de cover van New York Magazine

43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • GERARD DE PELECIJN

    Dat gebeurt overal gratis en voor niets!

  • Katrien D'herde

    Trump is inderdad een rijke en zeer arrogante zak en we kennen nog niet eens de helft van wat hij allemaal heeft gedaan. Maar omdat hij geld heeft komt hij er steeds mee weg! " het is mijn type niet?" Laat me niet lachen! Hij zoek een gat om hem in te steken! Zo smerig is het! En het is altijd opnieuw de vrouw die zich mag bewijzen! Nog steeds is er niks veranderd!!

Lees meer