2
EPA

Trump over “schandalige” verkiezingsfraude: “Ze veranderen in de auto van kledij en gaan opnieuw stemmen”

Het hertellen van de stemmen in Florida zit Donald Trump erg hoog. Hij beweert nu dat sommige kiezers snel even van kledij wisselen om daarna opnieuw hun stem te gaan uitbrengen. De president vindt dat Rick Scott de Senaatszetel moet krijgen en Ron DeSantis het gouverneurschap. Beide heren zijn Republikeinen, net als Trump.

Trump deed gisteren nog maar eens zijn beklag, ditmaal bij de Daily Caller. Hij eiste in het interview het ontslag van Brenda Snipes, de verkiezingssupervisor in Broward County in Florida. Het is een van de county’s waar de stemmen van de midterms momenteel herteld worden. 

“De Republikeinen winnen er niet wegens potentieel illegale stemmen”, aldus Trump. “Mensen die absoluut geen stemrecht hebben, schuiven aan en maken rondjes. Soms gaan ze naar hun auto, zetten een andere hoed op, trekken een ander shirt aan, keren terug en stemmen opnieuw. Niemand vraagt wat. Het is een echte schande wat er gebeurt.” Bewijzen voor die beweringen gaf Trump evenwel niet.

2 Brenda Snipes.
REUTERS Brenda Snipes.

De president pleit voor strengere identiteitscontroles bij verkiezingen. “Als je een doos cornflakes wil kopen, heb je een identiteitsbewijs nodig”, herhaalde hij nog maar eens. Een stelling waarvan de onjuistheid eerder al werd aangetoond. Bij sommige betaalmogelijkheden moet je in de VS wel je ware identiteit kunnen aantonen. En wie alcohol wil aankopen, moet kunnen bewijzen dat hij of zij meerderjarig is. Maar niet voor het aanschaffen van een doos cornflakes of voor andere boodschappen, zoals Trump in juli ook al verzon. Het spoorde de New York Times toen aan tot de vraag: “Heeft de president eigenlijk ooit al eens boodschappen gedaan in een winkel?”

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marie Vanakker

    @Fons Casteels jij haalt dus je informatie bij infowars , breitbart en youtube . dat verklaart waarom hetgeen je hier verteld steeds losgekoppeld is van alle waarheid .Voor deze beweringen van Trump bestaat geen enkel bewijs . Het is gewoon een heel slechte verliezer die weet dat in januari veel schandalen over hem gaan bekend raken . Gewoon pro Trump zijn omdat je links haat is ook niet slim .

  • Lucaz Keizer

    Typisch Trump, ontslag eisen van iemand die niet naar zijn pijpen danst. Wil alleen maar ja-knikkers en gatlekkers in zijn entourage. Heeeel gevaarlijk!

Lees meer