Photo News

Trump retweet fake foto van Democratische kopstukken bij Iraanse vlag

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich de woede van de Democraten op de hals gehaald door een gefotoshopte afbeelding te retweeten met daarop voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi en Chuck Schumer, leider van de Democraten in de Senaat. Ze staan afgebeeld met islamitische hoofddeksels en de Iraanse vlag op de achtergrond.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De retweet van Trump kwam er naar aanleiding van de kritiek na de raid op de Iraanse generaal Qassem Soleimani op 3 januari. De Democraten reageerden toen misnoegd op het feit dat het Congres niet op de hoogte was van de aanval. Trump postte gisteren een aantal tweets waarmee hij zijn politieke rivalen beschuldigde van steun aan de Iraanse regering.

“De corrupte Dems (Democraten, nvdr) doen hun best om de Ayatollah te hulp te komen”, schreef het Twitteraccount @ D0wn_Under, dat pro Trump is en boodschappen tegen de Iraanse regering post. “De Democraten en het Fake News proberen van terrorist Soleimani een geweldige kerel te maken, alleen omdat ik deed wat al 20 jaar moest gedaan zijn”, legde Trump in een volgende tweet uit.

“Hoe laag kan je gaan?”

Schumer reageerde misnoegd op de uitlatingen van de president en haalde ook uit naar diens Republikeinse partij. “President Trump: hoe laag kan je gaan? Republikeinen: hoe lang kunnen jullie de acties van de president verdoezelen en verdedigen?”, aldus de geviseerde Schumer. Pelosi heeft nog niet gereageerd.

Stephanie Grisham, de woordvoerster van het Witte Huis, gaf duiding bij de bedenkelijke retweet. “De president maakt duidelijk dat de Democraten bijna de kant kiezen van de terroristen en diegenen die erop uit waren om Amerikanen te doden”, zei ze. “Ik denk dat de president erop wees dat de Democraten hem zo erg lijken te haten dat ze bereid zijn aan de kant te staan ​​van landen en hun leiders die Amerikanen willen vermoorden.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer