Donald Trump.
AFP Donald Trump.

Trump roept partijgenoten op geen tijd en moeite meer te steken in migratiehervorming

De Amerikaanse president Trump heeft in een ochtendlijke Twittertirade de Republikeinen in het Congres opgeroepen om niet langer tijd te steken in een hervorming van het migratiebeleid. Trump wil wachten met een hervorming tot na november in de veronderstelling dat zijn partij dan een grotere meerderheid zal hebben in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Ondertussen krijgen de Democraten er opnieuw van langs.

"De Republikeinen zouden moeten stoppen hun tijd te verspillen aan immigratie tot we meer senatoren en afgevaardigden hebben gekozen in november", tweette Trump vanmorgen. "De Democraten spelen alleen maar spelletjes, hebben geen enkele intentie om ook maar iets te doen om dit tientallen jaren oude probleem op te lossen. We kunnen geweldige wetten doorvoeren na de Rode Golf!"

Trump geeft de Democraten al wekenlang de schuld voor het beleid waarbij kinderen van hun ouders werden gescheiden aan de Amerikaanse grens. Een flagrante leugen, aangezien dat een richtlijn van zijn eigen regering was. De president maakte die woensdag na massaal protest dan ook zelf ongedaan.

Maar ondertussen geraken de Republikeinen het onderling niet eens over een bredere migratiehervorming, inclusief een oplossing voor de zogenaamde 'dreamers' en een budget voor Trumps gewilde grensmuur met Mexico. Deze week zou het dan toch tot een stemming komen over twee wetsvoorstellen, maar de bijeenkomst in het Huis en de Senaat is opnieuw uitgesteld tot volgende week omdat er geen consensus gevonden kon worden. 

De Republikeinen hebben op dit moment een meerderheid in zowel het Huis als in de Senaat, maar voor belangrijke wetten is in de Senaat ook de goedkeuring van minstens een aantal Democraten nodig tot er zestig van de honderd stemmen behaald zijn.

"Zelfs als we 100 procent van de stemmen hebben in de Senaat, hebben we nog altijd tien Democratische stemmen nodig om de nodige migratiewet goed te keuren. Maar de Democraten zijn obstructionisten die hun stem niet willen geven om politieke redenen en omdat ze zich niets aantrekken van de criminaliteit aan de grens", aldus Trump. "Dus we moeten meer Republikeinen kiezen!"

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Bonacasa

    Probeer Dominique niet te verwarren met feiten, Diane, en vraag niet om met een origineel idee te komen. Ze denken dat als ze een leugen lang genoeg herhalen het plots en waarheid wordt...

  • Herwig Laenen

    Het is duidelijk dat de Amerikanen in november moeten kiezen voor of tegen het fascisme. Laat ons hopen dat ze kiezen voor het fatsoen en tegen de haat.

Lees meer