President Donald Trump met zijn kinderen Eric (links), Ivanka en Donald Jr.
REUTERS President Donald Trump met zijn kinderen Eric (links), Ivanka en Donald Jr.

Trump roept zijn 66,5 miljoen Twittervolgers op om boek van zijn zoon te kopen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een flinke lading kritiek over zich heen gekregen, omdat hij het zojuist verschenen boek van zijn zoon Donald jr. schaamteloos aanprijst op zijn twitteraccount. De president wordt onder meer verweten met twee maten te meten.

“Mijn zoon, Donald Trump Jr, heeft een boek geschreven dat morgen op 5 november verschijnt... Een fantastisch nieuw boek dat ik jullie ALLEMAAL ten zeerste aanraad om te gaan lezen. Bestel het vandaag nog!”, zo roept hij zijn 66,5 miljoen volgers op Twitter op.

De tweet valt bij critici echter niet in goede aarde. “Een promotionele tweet als deze zou voor elke andere federale medewerker een schending van de ethische regels betekenen’', zei Liz Hempowicz, directeur van een onafhankelijke waakhond tegen persbureau AP. “Hij gebruikt zijn Twitter-account om zijn zoon financieel te helpen. Dat is niet alleen onsmakelijk, maar het is misbruik van het openbaar ambt.”

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ivan de ridder

    En dit is volgens Trump absoluut geen geval van positiemisbruik om eigen kind lucratief voordeel te geven? Iets van Joe Biden en pot en ketel? Wat weet Trump jr van boeken schrijven?

  • ivan de ridder

    Driester en driester. 1 ding kun je zeggen, de grenzen worden niet afgetast, maar compleet vertrapt.

Lees meer