"Hij heeft Covid tegengehouden, hij houdt alles tegen", zegt president Trump.
AFP "Hij heeft Covid tegengehouden, hij houdt alles tegen", zegt president Trump.

Trump schept op over zijn veelbesproken muur: “Heel effectief tegen Covid-19”

Tijdens een bezoek aan Arizona heeft de Amerikaanse president Trump gisteren de effectiviteit geprezen van zijn veelbesproken muur op de grens met Mexico. Trump inspecteerde zijn muur en vertelde erbij dat die heel nuttig blijkt, vooral in de strijd tegen Covid-19. 

“Hij heeft Covid tegengehouden, hij houdt alles tegen”, liet Trump optekenen tijdens een bijeenkomst in de stad Yuma om in de verf te zetten dat de muur intussen 200 mijl (322 kilometer) lang is. “Het is een muur waar je onmogelijk over kan, tenzij met een uitzonderlijk lange ladder.” 

Hij blijkt dus volgens de president niet alleen nuttig bij de bestrijding van illegale immigratie, maar ook tegen het coronavirus. “In Californië zijn er bijvoorbeeld aan Mexicaanse kant gebieden met erg veel besmettingen”, zei Trump. “Als we de muur niet hadden, zou de situatie hier rampzalig zijn.” 

In 2015 beloofde Trump de muur langs de grens van Mexico, die in totaal 3.200 kilometer lang is, te versterken. Dit deed hij bij de start van zijn campagne in de aanloop naar de verkiezingen waarbij hij president werd. Sinds hij aan de macht kwam, bleek de muur echter ook een bron van frustratie. De Democraten weigerden immers om geld vrij te maken voor het project, waarna de president dit probeerde te omzeilen door bij het Pentagon aan te kloppen.

Lees ook:

ANALYSE. Joe Biden ligt meer voor in de peilingen dan Bush, Obama en Clinton destijds, maar toch geloven vriend en vijand dat Trump gaat winnen (+)

Greet De Keyser in de VS: “Heel weinig Amerikanen kennen het verhaal van de rassenrellen in Tulsa” (+)

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Kelchtermans

    Mja, redelijk overtuigend, ik kan volgen. Maar zijn andere ideetje vond ik toch nog beter: "hoe meer we testen, hoe meer gevallen we vinden, dus laat ons aub stoppen met testen".

  • Ben Detrez

    Blijkbaar heeft zijn muur toch niet kunnen verhinderen dat er miljoenen Amerikanen besmet zijn en honderduizenden het niet overleefd hebben.

Lees meer