Getty Images

Trump sluit terugkeer naar klimaatkoord niet uit

De Amerikaanse president Trump sluit niet uit dat de Verenigde Staten zich opnieuw aansluiten bij het internationale klimaatakkoord dat in december 2015 in Parijs werd beklonken. Hij zei woensdag dat het mogelijk is als de VS in het akkoord een betere 'deal' krijgt. 

Trump vindt dat de internationale klimaatafspraken zijn gemaakt met uitgangspunten die de Amerikaanse industrie en economie erg zwaar treffen en andere grote vervuilers ontzien.

In het akkoord belooft vrijwel heel de wereld doelstellingen op te stellen en na te leven om de veronderstelde stijging van de temperatuur op aarde te beperken tot maximaal 2 graden. De uitstoot van broeikasgassen moet snel worden teruggedrongen beveelt het akkoord aan, zonder dat het keiharde verplichtingen oplegt.

Trump en zijn entourage staan sceptisch tegenover de opwarming van de aarde. Nadat hij in januari vorig jaar president was geworden, kondigde hij in de zomer aan dat zijn land uit het akkoord stapt. Volgens de regels van het klimaatakkoord is opzegging echter pas mogelijk na drie jaar. De VS zouden daarom formeel pas in november 2020 geen partij meer zijn.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • annie dupont

    met veel tamtam eruit, en langs een achterpoortje terug binnen ... hij staat alleen en dat begint hij dik te voelen .. totaal genegeerd worden door de rest van de wereld .. hij begint het te beseffen

  • annie dupont

    grappig, hij wil terugkeren maar tegen betere voorwaarden ... veel blabla omdat hij alleen staat en veel steden en staten in de usa hem negeren en toch het klimaat akkoord respecteren .

Lees meer