AFP/Reuters

Trump spot met Greta Thunberg: “Ze ziet er heel gelukkig uit”

Donald trump en Greta Thunberg zullen nooit goede vrienden worden en dat is nog een understatement. Op de klimaattop in New York haalde de jonge activiste in een emotionele speech hard uit naar de wereldleiders. De Amerikaanse president van zijn kant spotte op Twitter met de Zweedse tiener.

Trump tweette de video van haar speech waarin een furieuze Thunberg met tranen in de ogen claimde dat “de wereldleiders hadden gefaald en haar jeugd hadden gestolen met lege woorden”.

Haar toespraak liet de Amerikaanse president koud. Hij voegde aan zijn tweet zelfs heel fijntjes een sarcastische boodschap toe: “Ze ziet er een heel gelukkig jong meisje uit - uitkijkend naar een geweldige toekomst”.

Tijdens de top kruisten beide protagonisten elkaar in de lobby van het VN-gebouw. Trump negeerde Thunberg compleet, terwijl het klimaatmeisje met een vernietigende blik naar de Amerikaanse president keek. Haar gelaatsuitdrukking sprak boekdelen.

Hieronder kan u de volledige speech van Thunberg bekijken:

67 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin Fiers

    Greta moet nog veel leren.En voor Trump is het ook een stuk machteloosheid omdat je als president niet goed weet waar je naartoe moet omdat hij nog nooit een kind als debatpartner heeft gehad.En daarbij een kind kan niet debatteren.Greta is spijtig genoeg geobsedeerd door een wetenschap die sterker is dan de mens.En vooral de ouders treffen schuld en onderwijs.Ik hoop dat ze goed begeleid zal worden.Of ze gaat eronder door.

  • kelly stroobantd

    Trump we zullen zien of je de volgende verkiezingen haalt. We zullen dan zien wie er wint ! Zo nep man ! Denkt alleen aan zichzelf.

Lees meer