3
REUTERS

Trump steekt Democraten de loef af: al meer dan 40 miljoen dollar ingezameld voor herverkiezing

Voor de campagne van de herverkiezing van Donald Trump is volgens Amerikaanse media sinds begin dit jaar al meer dan 30 miljoen dollar (ruim 26,5 miljoen euro) ingezameld. 

De Republikeinse leider heeft nu in totaal al meer dan 40 miljoen dollar (35,4 miljoen euro) bijeengesprokkeld. Daarmee heeft hij alvast op financieel vlak een voorsprong genomen op zijn Democratische uitdagers. Bijna alle donaties voor het Trump-kamp bedroegen in het eerste kwartaal van dit jaar 200 dollar of minder, melden Amerikaanse media onder aanhaling van de organisatoren van de campagne.  

In de race om de Democratische kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezing van 2020 hebben volgens CNN de onafhankelijke senator Bernie Sanders (ruim 18 miljoen dollar) en de Californische senatrice Kamala Harris (ongeveer 12 miljoen dollar) in het eerste kwartaal van het jaar samen ongeveer evenveel schenkingen binnengehaald als Trump alleen.

De voorverkiezingen, waarbij de Democraten bepalen wie hun kandidaat voor het presidentschap wordt in november 2020, beginnen pas volgend jaar.

3 Kamala Harris haalde sinds begin dit jaar 12 miljoen dollar aan schenkingen binnen.
REUTERS Kamala Harris haalde sinds begin dit jaar 12 miljoen dollar aan schenkingen binnen.
3 Bernie Sanders deed het met 18 miljoen dollar aan schenkingen iets beter dan Harris, maar een pák minder dan Trump.
AFP Bernie Sanders deed het met 18 miljoen dollar aan schenkingen iets beter dan Harris, maar een pák minder dan Trump.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerry Cle

    Trump mag voor de republikeinen nog één keer de verkiezingen winnen en dan zullen ze hem zo snel mogelijk afzetten.

  • Wesley Gevaert

    Wat een amateur-president. Als je aandachtig leest merk je op dat Trump al heel het jaar geld aan het bedelen is op bijeenkomsten elke week ipv met presidentieel werk bezig te zijn (als hij niet gaan golfen is). De anderen zijn pas net begonnen.

Lees meer