De Amerikaanse president Donald Trump.
AP De Amerikaanse president Donald Trump.

Trump stelt importheffingen voor China tijdelijk uit

De Amerikaanse president Donald Trump maakte vandaag bekend dat de hogere importheffingen op Chinese producten, die hij per 1 oktober wilde invoeren, worden opgeschort tot 15 oktober.

Volgens Trump is het uitstel "op verzoek van de vice-premier van China, Liu He" en "vanwege het feit dat de Volksrepubliek China haar zeventigste verjaardag viert." Ook noemde hij het opschorten van de hogere importtarieven "een gebaar van goede wil".

Volgens de verwachting zullen Chinese handelsafgevaardigden hun Amerikaanse tegenhangers half september in Washington ontmoeten voorafgaand aan ministeriële bijeenkomsten, die begin oktober gepland staan. Daarbij zijn de Chinese vice-premier Liu He, de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en de minister van Financiën Steven Mnuchin betrokken.

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • leen hanssens

    Hij blaast koud en warm.

  • Peter Bonacasa

    Luc Baken, hoe is terugkomen op je belofte "verantwoordelijkheid nemen"? Wat een onzin toch altijd om dit belachelijk figuur proberen goed te praten.

Lees meer