Sinds de benoeming van Brett Kavanaugh (L) tot rechter bij het Hooggerechtshof bestaat de meerderheid uit conservatieve stemmen.
Photo News Sinds de benoeming van Brett Kavanaugh (L) tot rechter bij het Hooggerechtshof bestaat de meerderheid uit conservatieve stemmen.

Trump trekt naar Hooggerechtshof om programma voor "Dreamers" te beëindigen dat “mensen aanmoedigt om land onwettig binnen te komen”

De Republikeinse regering-Trump heeft zich tot het Hooggerechtshof gewend om een einde te maken aan het DACA-programma dat illegale migranten beschermt die als kind in de VS arriveerden.

Voormalig Democratische president Barack Obama voerde in 2012 enkele maatregelen in die kinderen van illegale migranten beschermt. Ongeveer 1,8 miljoen mensen, "Dreamers" bijgenaamd, beantwoorden aan de criteria van het "Deferred Action for Childhood Arrival" (DACA-)programma. Dankzij DACA kunnen ze in de VS leven en studeren.

Het ministerie van Justitie liet gisterenavond weten dat het bij de hoogste rechtsinstantie van het land zal ijveren voor de intrekking van DACA. Opmerkelijk, één dag voor de tussentijdse verkiezingen in Amerika. Zo maakt Trump nogmaals duidelijk dat het thema immigratie heel belangrijk blijft. Volgens Trump nog doet DACA niets anders dan mensen aanmoedigen het land onwettig binnen te komen.

Conservatief Hooggerechtshof 

Bij opheffing van DACA dreigt er uitzetting van honderdduizenden mensen die in de VS zijn opgegroeid. Veel van deze "Dreamers" hebben nu zelf een gezin en zijn goed in de Amerikaanse samenleving geïntegreerd. Er zijn 700.000 mensen in het programma ingeschreven, terwijl er nog eens 1,1 miljoen kunnen intreden, maar niet geregistreerd zijn.

Sinds de betwiste benoeming van Brett Kavanaugh tot rechter bij het Hooggerechtshof, helt de hoogste rechtsinstantie van de VS naar het conservatieve kamp over.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer