Trump deed de uitspraken vandaag in het Witte Huis tijdens een bezoek van de Ierse premier Leo Varadkar, die verklaarde dat hij de brexit "betreurt" en dat hij een andere kijk heeft dan de Amerikaanse president. Varadkar benadrukte de noodzaak om ervoor te zorgen dat het Ierse vredesproces niet aangetast wordt.
EPA Trump deed de uitspraken vandaag in het Witte Huis tijdens een bezoek van de Ierse premier Leo Varadkar, die verklaarde dat hij de brexit "betreurt" en dat hij een andere kijk heeft dan de Amerikaanse president. Varadkar benadrukte de noodzaak om ervoor te zorgen dat het Ierse vredesproces niet aangetast wordt.

Trump verrast door slechte brexit-onderhandelingen: “Geen rekening gehouden met mijn advies”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag gezegd dat hij “verrast” is over hoe slecht de brexitonderhandelingen vooruit gaan. Hij voegde er ook aan toe dat de Britse premier Theresa May geen rekening heeft gehouden met zijn advies.

"Ik heb de eerste minister mijn ideeën gegeven over hoe ze erover moet onderhandelen. Daar luisterde ze niet naar", aldus het Amerikaanse staatshoofd. 

In een interview met de Britse tabloid The Sun had Trump eerder al verteld dat hij aan May had gezegd dat hij "totaal anders" zou onderhandelen. May verklaarde daarna dat hij haar had aangeraden om de Europese Unie voor het gerecht te dagen.

Trump zei verder vandaag nog dat hij een nieuw brexitreferendum geen goed idee vindt aangezien dat "oneerlijk" zou zijn tegenover het winnende kamp.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Geraak je niet meer wijs in het hele Brexit-kluwen? Check ons ‘Brexicon’ voor een heldere verklaring van alle termen.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    Zelfs Theresa May weet beter dan naar het advies van Trump te luisteren!

  • David Lievens

    Dat is wrs het beste wat May al gedaan heeft sinds ze prime minister is...

Lees meer