Photo News

Trump: “Voor mijn part mag Napoleon de Koerden beschermen”

Turkse inval in Syrië

In een nieuwe verrechtvaardiging van zijn beslissing om de Amerikaanse troepen weg te halen uit het noorden van Syrië heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag getwitterd dat voor zijn part Napoleon Bonaparte de Koerden mag beschermen.

"Na het verslaan van honderd procent van het kalifaat van IS heb ik in grote mate onze troepen uit Syrië teruggetrokken. Laat Syrië en (president Bashar al-)Assad de Koerden beschermen en Turkije bekampen voor hun eigen land. Ik zei tegen mijn generaals, waarom zouden wij vechten voor Syrië en Assad om het land van onze vijand te beschermen?", aldus de bewoner van het Witte Huis.

"Eenieder die Syrië wil helpen in het beschermen van de Koerden is goed voor mij, of dit nu Rusland, China of Napoleon Bonaparte is. Ik hoop dat ze het allemaal geweldig doen, wij zitten 7.000 mijlen verderop!", zo luidde het.

In twee tweets zes minuten later voegde Trump nog het volgende toe: “Sommigen willen dat de VS de 7.000 mijlen verder gelegen grens van Syrië, geleid door Bashar al-Assad, onze vijand, gaan beschermen. Tegelijkertijd, Syrië en wie ze ook verkiezen om te helpen, wil natuurlijk de Koerden beschermen. Ik wil me eerder focussen op onze zuidelijke grens die deel uitmaakt van de Verenigde Staten van Amerika”, aldus de president, die nog eens zei dat de “MUUR wordt gebouwd”.

70 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roland Jeronimus

    Voordat Trump Napoleon uitnodigt in het Witte huis moet misschien iemand hem voorzichtig uitleggen dat Napoleon daar geen tijd meer voor heeft.

  • MICHELINE GEVERS

    "wij zitten 7.000 mijlen" en op 30 minuten van de Chinese atoomraketten. En nog dichter voor de Russische onderzeeërs met atoomraketten. Amerika is op dit ogenblik het kwetsbaarste van alle grootmachten. Zou Trump zich dat wel realiseren ? Och, het zal mijn tijd nog wel duren en met de muur zitten we veilig .En die na mij komen zal hun zorg wezen

Lees meer