Photo News

Trump: VS hebben "niets te maken" te hebben met vermeende inval in Venezuela

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag bevestigd dat zijn regering "niets te maken" heeft met een vermeende inval van huurlingen in Venezuela. De autoriteiten van het Zuid-Amerikaanse land zeggen dat ook Amerikanen zijn opgepakt.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro verklaarde eerder dat zijn ordediensten vijftien "terroristen" hadden gevangengenomen, onder wie twee Amerikanen die hij beschreef als huurlingen. Ze zouden betrokken zijn bij een mislukt complot om het land binnen te vallen en hem te verdrijven. De Venezolaanse autoriteiten zeggen dat oppositieleider Juan Guaido huurlingen had ingehuurd, maar die ontkent.

Ook Trump sprak de aantijgingen vandaag met klem tegen. "Ik ben net geïnformeerd en het heeft niets te maken met onze regering", aldus de president van de Verenigde Staten.

De VS en veel andere landen zien Guaido als rechtmatige leider van het olierijke land, dat in een diepe economische en politieke crisis verkeert. Toch heeft Maduro dankzij de steun van het leger nog een stevige greep op de macht. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer