Photo News

Trump waarschuwt China opnieuw in handelsconflict

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een waarschuwing gegeven aan China in het slepende handelsconflict tussen beide economische grootmachten. Trump schreef op Twitter dat hij zich harder zal opstellen in zijn eventuele tweede termijn als er geen handelsdeal wordt bereikt vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.

In zijn tweet meldt Trump dat de Verenigde Staten het heel goed doen in de onderhandelingen met China. Volgens Trump zou China heel graag met een nieuwe regering zaken doen, zodat ze door kunnen gaan met het in zijn ogen oplichten van de VS op het vlak van handel.

Trump heeft in het verleden vaker gezegd dat hij denkt dat Peking de handelsgesprekken probeert te vertragen, met de hoop dat een Democratische kandidaat de presidentsverkiezingen in 2020 wint. China denkt dat er een betere handelsdeal uitgesleept kan worden met een Democraat in het Witte Huis, zo redeneert Trump.

Afgelopen weekend escaleerde het handelsconflict tussen de VS en China door het ingaan van nieuwe wederzijdse importheffingen. Beide partijen willen later deze maand in Washington opnieuw aan tafel gaan, maar er is nog geen akkoord bereikt over een datum voor dat overleg.

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • michel De Blay

    @Dirk Van Brussel. Die duizenden containers die dagelijks richting Europa komen bewijzen dat ook wij hier een probleem hebben. Amerika tracht er tenminste iets aan te doen. Hadden wij ook maar zo een president ? Het Deurganckdok, Volvo, Jaguar, LandRover, en tientallen andere bedrijven zijn reeds in Chineese handen. Als we geen vuist durven maken dan zijn we binnenkort alles kwijt, of dacht u dat ze in China gaan blijven toelaten dat een Volvo made in Belgium 50% duurder is dan bij hun?

  • michel De Blay

    @ Kees Huls. Wie de zaak een beetje volgt kan de bedrijven die teruggekeerd zijn naar de VS niet meer tellen. Alle grote autoconstrukteurs hebben in de VS vestigingen gebouwd sinds Trump aan de macht is. Daar hoor je hier niks van . Mercedes bmw Volvo Toyota hebben hun plants vergroot met tienduizenden arbeidsplaatsen. En dat ze ginder met pick-ups rijden is normaal want ze worden ginder ook bijna allemaal gemaakt.

Lees meer