2 Garrise Newbold knuffelt haar neefje Peyton in de haven van Palm Beach, na een boottocht met honderden orkaanvluchtelingen uit de Bahama’s.
AFP Garrise Newbold knuffelt haar neefje Peyton in de haven van Palm Beach, na een boottocht met honderden orkaanvluchtelingen uit de Bahama’s.

Trump waarschuwt voor “zeer zware bendeleden” tussen orkaanvluchtelingen uit Bahama’s

De VS moet voorzichtig zijn met het binnenlaten van mensen uit de Bahama’s die na de doortocht van orkaan Dorian andere oorden opzoeken. Daar waarschuwt Donald Trump voor. Volgens de president zou er “slecht volk” kunnen zitten tussen de ontheemden. Honderden orkaanvluchtelingen zonder visum werden zondag van een veerboot naar Florida gehaald.

“We moeten erg voorzichtig zijn”, zei Trump gisteren aan de pers over inwoners van de Bahama’s die na de passage van orkaan Dorian naar de VS trekken. “Iedereen heeft absoluut de juiste papieren nodig.”

“Ik wil geen mensen die niet op de Bahama’s hoorden te zijn naar de VS laten komen, inclusief heel slecht volk, zware bendeleden en heel erg zware drughandelaars”, zei Trump. Volgens de Amerikaanse president hadden de Bahama’s zelf “enorme problemen” met volk dat er “niet hoorde te zijn”, al gaf hij daar geen bewijzen voor.

2
AFP

Duizenden overlevenden zijn de door Dorian verwoeste eilanden Abaco en Grand Bahama ontvlucht. Er bestaat veel verwarring rond het feit of deze vluchtelingen al dan niet een visum nodig hebben. Trump hamerde er gisteren dus op dat dat wel degelijk het geval is.

Zondagavond werden naar schatting meer dan honderd orkaanvluchtelingen zonder visum van een veerboot gestuurd die van Freeport op Grand Bahama naar Fort Lauderdale in Florida zou varen. De passagiers waren aanvankelijk gerustgesteld dat hun paspoort en een blanco strafblad zouden volstaan om te worden toegelaten op Amerikaans grondgebied. Vrijdag nog was er geen enkel probleem geweest met zo’n duizend vluchtelingen uit de Bahama’s die in Florida aan land gingen, ook zonder visum en met enkel een paspoort en een bewijs van goed gedrag en zeden.

De Democratische presidentskandidaat Beto O’Rourke noemde het incident van zondagavond “het toppunt van wreedheid”.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jacky Vanderplas

    Zij zullen die kans echt niet laten liggen maar eerder uitbuiten om hun activiteiten on de usa te brengen

  • Peter Bonacasa

    Gelijk heeft hij? De zoveelste idiote uitspraak van Trump, en natuurlijk slikt zijn aanhang dat zonder nadenken of zelfs maar de moeite te nemen om te kijken of die uitspraak wel enige waarheid bevat.

Lees meer