Photo News

Trump wijt bosbranden in Californië aan 'mismanagement’: “Er moet een oplossing komen of overheidsbetalingen worden stopgezet”

President Donald Trump oordeelt dat falend bosbeheer de oorzaak is van de dodelijke bosbranden in Californië, waarbij minstens negen mensen om het leven zijn gekomen. Op Twitter gaat hij vandaag in op de verwoesting van het stadje Paradise en de bedreigde badplaats Malibu.

“Miljarden dollars worden ieder jaar uitgegeven, toch kost het vele mensenlevens, allemaal door vreselijk mismanagement van de bossen. Er moet nu een oplossing komen, of de overheidsbetalingen worden stopgezet”, schrijft hij. “Er is geen andere oorzaak voor deze enorme, dodelijke en kostbare branden in Californië dan het slechte bosbeheer.‘’ 

Intussen werden er negen lichamen geborgen. Nog 35 inwoners werden als vermist opgegeven. 

27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • LUC SMEULDERS

    hij zou beter leger ingenieurs aan het werk zetten om beter en groter blusmateriaal te ontwikkelen zelfdragend met raket motor bv internationaal blus force ?

  • Christine Laevers

    Vergist hij zich niet ? Wie zijn de grondspeculanten en de bouwpromotoren ?

Lees meer