Nancy Pelosi was al eens voorzitter van het Huis van afgevaardigden. In 2011 nam John Boehner het van haar over.
AFP Nancy Pelosi was al eens voorzitter van het Huis van afgevaardigden. In 2011 nam John Boehner het van haar over.

Trump wil Democraat Pelosi als voorzitter van het Huis: “Als ze het haar moeilijk maken, voegen we er misschien Republikeinse stemmen aan toe”

De Amerikaanse president hoopt dat de 78-jarige Nancy Pelosi de Democratische meerderheidsleider wordt en dus ook voorzitter wordt van het Huis van Afgevaardigden. Dat schrijft hij in zijn tweet. 

"Eerlijk gezegd verdient Nancy Pelosi om door de democraten gekozen te worden als Speaker of the House", schreef Trump vanmorgen op Twitter. "Als ze het haar moeilijk maken, zullen we er misschien wat Republikeinse stemmen aan toevoegen. Ze heeft deze grote eer verdiend.”

Nadat de Democraten gisteren bij de midterms de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden heroverd hebben, wordt verwacht dat Pelosi voorgedragen zal worden als voorzitter. Ze zetelt meer dan dertig jaar in het Huis en was van 2007 tot 2011 al eens voorzitter. Daarna nam de Republikein John Boehner die functie van haar over na de verkiezingsnederlaag van de Democraten tijdens de Congresverkiezingen van 2010.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • dominique castelein

    Trump is een dealmaker,goede zet

  • Jan Boden

    Zij kon het graaien niet laten, zij graaide naar iedere frang.

Lees meer