6 Donald Trump somde tijdens een onderhoud met bondskanselier Merkel op de G7 in Biarritz alle troeven  op.
AP Donald Trump somde tijdens een onderhoud met bondskanselier Merkel op de G7 in Biarritz alle troeven op.

Trump wil G7 op eigen golfresort Miami houden

Donald Trump heeft zich tijdens de G7-top in Frankrijk al uitgesproken over de locatie van volgend jaar. Als het aan de Amerikaanse president ligt, wordt de G7 volgend jaar gehouden in Miami op zijn eigen golfresort Trump National Doral Miami.

Trump opperde in Biarritz dat de Verenigde Staten de volgende G7 zouden moeten organiseren en dat er geen betere plek is dan zijn eigen resort. "We hebben nog niets gevonden dat ook maar in de buurt komt van de kwaliteiten van Doral", aldus Trump. In een gesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel roemde Trump de recreatiemogelijkheden. Hij wees er ook op dat de locatie met een helikopter drie minuten vliegen is vanaf de luchthaven van Miami.

Ondanks dat Trump overtuigd is van Miami als ideale locatie, benadrukte hij wel dat er nog geen definitief besluit is genomen over de G7-top van volgend jaar.

6
REUTERS
6 'The Donald' sloeg in januari 2015 een balletje op zijn golfresort in Miami. De kandidates van Miss World waren aandachtige toeschouwers.  Het Miss World-gala werd op het Trump National Doral georganiseerd.
Getty Images 'The Donald' sloeg in januari 2015 een balletje op zijn golfresort in Miami. De kandidates van Miss World waren aandachtige toeschouwers. Het Miss World-gala werd op het Trump National Doral georganiseerd.
6 Trumps golfbaan in Miami was in 2016 onderdeel van de  World Golf Championships.
AFP Trumps golfbaan in Miami was in 2016 onderdeel van de World Golf Championships.
6 Trump was in juni op rondreis door Europa. Afsluiten deed hij in het Ierse Doonbeg waar hij eveneens een golfresort bezit. Hier landt de presidentiële helikopter Marine One.
AP Trump was in juni op rondreis door Europa. Afsluiten deed hij in het Ierse Doonbeg waar hij eveneens een golfresort bezit. Hier landt de presidentiële helikopter Marine One.
6 In Doonbeg sloeg de machtigste man van de wereld een praatje met de machtigste man van Knokke. Burgemeester Leopold Lippens, een fervent golfer, was toevallig in het resort te gast. De twee keuvelden zo’n kwartier met elkaar.
RV In Doonbeg sloeg de machtigste man van de wereld een praatje met de machtigste man van Knokke. Burgemeester Leopold Lippens, een fervent golfer, was toevallig in het resort te gast. De twee keuvelden zo’n kwartier met elkaar.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Edmond Dantès

    Kan ook perfect op Camp David georganiseerd worden, zonder enige vorm van belangenvermenging.

  • Liam Deburghgraeve

    Trump voelt zich in snelheid gepakt door de komst van Iran (uitgenodigd door Frankrijk), en dat wil ie niet nog eens laten gebeuren.

Lees meer