Door het alarm van de klokkenluider is het impeachment-onderzoek tegen Trump van start gegaan.
Photo News Door het alarm van de klokkenluider is het impeachment-onderzoek tegen Trump van start gegaan.

Trump wil getuigenis van klokkenluider in Congres: “Hij moet uitleggen waarom hij mijn Oekraïne-gesprek zo slecht heeft begrepen”

Impeachment-onderzoek tegen Trump

De Amerikaanse president Donald Trump wil graag dat de klokkenluider aan de basis van het impeachment-onderzoek tegen hem voor het Amerikaanse Congres een getuigenis aflegt. "Hij moet getuigen om uit te leggen waarom hij mijn Oekraïne-conversatie zo slecht heeft begrepen", aldus de president op Twitter. 

De voorzitter van de inlichtingencommissie in het Huis van Afgevaardigden, Adam Schiff, "lijkt nu niet te willen dat de klokkenluider getuigt. NEEN!", aldus Trump. "We moeten de identiteit van de klokkenluider bepalen om vast te stellen waarom dit de VS was aangedaan." 

De Democraten hameren weliswaar op de noodzaak om de anonimiteit van de klokkenluider te beschermen, omdat het gaat om een lid van de Amerikaanse inlichtingendiensten.

De Democratische partij startte een impeachment-onderzoek tegen Trump nadat hij tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gevraagd een onderzoek te voeren naar gewezen vicepresident Joe Biden en zijn zoon, Hunter. Een melding van een klokkenluider vormde de aanleiding voor die eerste stap in de impeachment-procedure. 

Lees ook: Alle vragen over de afzettingsprocedure tegen Trump: hoe werkt het, wat zijn de beschuldigingen en hoe groot is de kans dat hij echt moet vertrekken?

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    Trump begrijpt zijn eigen niet meer. Hoe kan hij dan het begrip vermogen van anderen beoordelen?

  • Kevin Noël

    Trump wordt sowieso verkozen! Weet tenminste van aanpakken.

Lees meer