Trump spreekt journalisten toe in Washington DC voor zijn vertrek naar zijn buitenverblijf Mar-A-Lago, waar hij Thanksgiving zal vieren.
Photo News Trump spreekt journalisten toe in Washington DC voor zijn vertrek naar zijn buitenverblijf Mar-A-Lago, waar hij Thanksgiving zal vieren.

Trump wil namen bekendmaken van congresleden die schuldig zijn aan seksueel wangedrag

President Donald Trump wil dat de namen van parlementariërs die zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie en een schikking hebben getroffen met hun slachtoffers, bekend worden. Hij riep het Congres vandaag op namen te noemen van volksvertegenwoordigers die hun misdragingen hebben afgekocht.

"Ik denk dat ze de details van die regelingen maar moeten onthullen,'' aldus Trump. De Democratische afgevaardigde John Conyers (88) bekende een deal te hebben gesloten na een klacht over ongewenste intimiteiten. Hij wees de beschuldiging van de hand maar zei dat zijn staf actie had ondernomen om een "langdurige rechtszaak te voorkomen."

Roy Moore

Trump staat wel nog steeds achter zijn partijgenoot Roy Moore. De Republikeinse senaatskandidaat voor Alabama ligt zwaar onder vuur wegens onfatsoenlijk gedrag tegenover vrouwen, onder wie tieners. 

Op een vraag van een journalist antwoordde Trump vandaag dat er rekening mee moet gehouden worden dat Moore de beschuldigingen ontkent en hij beklemtoonde ook dat hij niet wilde dat Moore's Democratische tegenstander zou winnen.

Trumps houding staat haaks op die van andere vooraanstaande Republikeinen, zoals meerderheidsleider in de senaat Mitch McConnell, die Moore oproept om uit de verkiezingsrace te stappen. Ook Trumps dochter Ivanka zei al dat ze geen reden heeft om te twijfelen aan de beschuldigingen van de vrouwen aan het adres van Moore. 

22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Gerry Cle

    Twee maten en twee gewichten. Typisch Trump. De democratische afgevaardigde moet ALLE details van de regeling onthullen terwijl hij de republikeinse senaatskandidaat uit de wind zet.

  • willy cornille

    Trump, eindelijk iemand die spreekt met jaren ervaring.

Lees meer