10 Burgers proberen zich zo goed mogelijk voor te bereiden op Dorian.
AFP Burgers proberen zich zo goed mogelijk voor te bereiden op Dorian.

Trump zegt reis af wegens komst orkaan Dorian, Florida breidt noodtoestand uit: “Het ziet ernaar uit dat het een hele grote wordt”

De Amerikaanse president Donald Trump annuleert zijn trip naar Polen met het oog op de komst van orkaan Dorian. “Ik blijf in de VS om te verzekeren dat alle middelen van de overheid gefocust zijn op de aankomende storm”, aldus Trump. “Het is heel belangrijk voor mij om hier te zijn. Het ziet ernaar uit dat het een hele, hele grote wordt.”

Storm Dorian kreeg gisteren de status van orkaan en wint momenteel over de Atlantische Oceaan nog aan kracht. Het natuurgeweld bereikt vermoedelijk zondag of maandag de zuidoostkust van de Verenigde Staten. Meteorologen voorspellen dat Dorian aan land zal gaan als een zeer krachtige orkaan van categorie 4, met windsnelheden tot wel 209 kilometer per uur.

Noodtoestand

Het National Hurricane Center beschrijft Dorian als een orkaan die “catastrofale schade” kan aanrichten. De gouverneur van Florida heeft intussen de noodtoestand afgekondigd voor heel Florida. “Alle inwoners, vooral die langs de oostkust, moeten goed voorbereid zijn op de impact. Deze storm heeft het potentieel om huizen, winkels en gebouwen zwaar te beschadigen. Alle inwoners moeten waakzaam blijven. Wacht niet met een plan tot het te laat is”, zei gouverneur Ron DeSantis vandaag. Burgers trokken massaal naar winkels om voorraden in te slaan en platen te kopen om ramen en deuren dicht te timmeren.

Vicepresident Mike Pence zal in de plaats van de president deelnemen aan de herdenkingsplechtigheden naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Polen, op 1 september 1939. 

10
AFP
10
AFP
10
AP
10
AP
10
AP
10
AFP
10
AFP
10
AFP
10
AFP

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • wim CLAES

    mooie foto's van de voorbereiding, doch waar de storm nu zit, moeten het met heel wat minder middelen en geld stellen. en dat trump thuis blijft zou aan zijn eigendommen in Palm Beach kunnen liggen( het is trouwens mar-a-lago club), maar ook Miami ligt in de gevarenzone, heel Florida trouwens, toch een 19 miljoen mensen die gevaar lopen.

  • Marco Maerten

    De natuur waaraan ook deze man verder wil verknoeien,staat nu aan zijn voordeur..met de factuur.

Lees meer