Een monnik loopt in de oude stad van Jeruzalem. Tsjechië overweegt om zijn ambassade in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen. Het EU-land zou daarmee het voorbeeld volgen van de Verenigde Staten eerder dit jaar.
EPA Een monnik loopt in de oude stad van Jeruzalem. Tsjechië overweegt om zijn ambassade in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen. Het EU-land zou daarmee het voorbeeld volgen van de Verenigde Staten eerder dit jaar.

Tsjechië overweegt om ambassade naar Jeruzalem te verhuizen

Tsjechië overweegt om zijn ambassade in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen. Het EU-land zou daarmee het voorbeeld volgen van de Verenigde Staten eerder dit jaar.

De opening van een Tsjechisch cultureel centrum in Jeruzalem in november kan gezien worden als "een eerste stap", zei de woordvoerder van president Milos Zeman gisteren. Hij zegt dat de beslissing alleen "in overeenstemming met het internationaal recht" kan genomen worden.

Palestijnen hopen dat Oost-Jeruzalem op een dag de hoofdstad wordt van hun toekomstige staat. Israël beschouwt Jeruzalem als zijn enige en ondeelbare hoofdstad sinds het in 1967 het oostelijke gedeelte annexeerde.

Het sociaaldemocratische regime in Tsjechië is een nauwe bondgenoot van Israël.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • dominique castelein

    de EU vertegenwoordigers zullen op hun achterste poten staan,Trump mag niet gesteund worden,aan Tsjechie,doen asap

  • Hafi Bouu

    Schandalig dat dit allemaal kan

Lees meer