Archiefbeeld ter illustratie.
REUTERS Archiefbeeld ter illustratie.

Turkije pakt honderd vermoedelijke IS-aanhangers op bij razzia's

Bij razzia's in het hele land hebben de Turkse veiligheidsdiensten honderd verdachten met vermoedelijke connecties met terreurmilitie IS opgepakt. 

Staatsagentschap Anadolu meldt vandaag dat zeker vijftig van hen buitenlanders zijn, vooral Irakezen. De arrestaties zijn het werk van de inlichtingendiensten en de antiterreureenheden van de politie, klinkt het. Ze vonden plaats in hoofdstad Ankara en in provincies Batman, Kayseri en Adana.

Op 9 oktober begon Turkije in het noorden van Syrië een offensief aan de Turkse grens tegen de Koerdische militie YPG, die ze eveneens als een terreurorganisatie bestempelt. Volgens officiële berichten zijn er daarbij 287 IS-aanhangers opgepakt, onder wie vrouwen en kinderen. De YPG heeft verschillende IS-strijders en hun aanhangers opgepakt. 

Sinds een paar weken stuurt Turkije verdachten met vermoedelijke connecties met terreurorganisaties terug naar hun thuisland, ook naar België. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Martin Swinn

    Gemakkelijk als ge ze eerst steunt, nu doen ze zich voor als de grootste tegenstander maar tijdens het kalifaat de kochten ze voor miljarden aan olie van hun

  • Danny Govaerts

    Gaan ze die mensen nu ook terug sturen of gaan de vermeende eigen vijanden zelf berechten. Kwestie van toch maar het onderschijt te maken tussen echter terroristen en volk dat door Turkije als terroristen worden bezien.

Lees meer