Vrouwen in Turkmenistan dragen mondmasker nadat autoriteiten opriepen mondmasker te dragen vanwege "stof".
AFP Vrouwen in Turkmenistan dragen mondmasker nadat autoriteiten opriepen mondmasker te dragen vanwege "stof".

Turkmenistan beveelt mondmaskers aan tegen "stof"

De autoriteiten in Turkmenistan roepen hun inwoners op om een mondmasker te dragen, niet tegen het coronavirus, maar wel tegen “stof”. Ook is social distancing aangeraden. Het Centraal-Aziatische land blijft erbij dat het coronavirus er niet woedt, hoewel buitenlandse media berichten over besmettingen in Turkmenistan.

Het ministerie van Volksgezondheid roept de inwoners in een mededeling op om een mondmasker te dragen omdat er hoge concentraties stof in de lucht zitten. “Het is ten sterkste aanbevolen dat iedereen persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt om de bovenste luchtwegen te beschermen”, klinkt het. Eerder hadden de autoriteiten ook al aangeraden om voldoende afstand te houden. Een reden gaven ze daarvoor niet. Vorige week kregen bus- en taxichauffeurs al mondmaskers die ze kunnen dragen tijdens hun shift.

Nog vorige week is een delegatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aangekomen in het land om na te gaan hoe de autoriteiten reageren op de epidemie. Turkmenistan is een van de meest gesloten landen ter wereld. 

De Amerikaanse ambassade in hoofdstad Ashgabat waarschuwde vorige week voor mogelijke Covid-19-besmettingen in het land. Turkmeense diplomaten noemden dat valse informatie. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer