2 Robert McCabe en Aaron Torgalski werden donderdag geschorst nadat op sociale media een video was opgedoken waarin te zien is hoe zij de betoger omverduwden
AP Robert McCabe en Aaron Torgalski werden donderdag geschorst nadat op sociale media een video was opgedoken waarin te zien is hoe zij de betoger omverduwden

Twee agenten die man omverduwden in Amerikaanse stad Buffalo aangeklaagd wegens geweldpleging

Het Amerikaanse gerecht kondigde vrijdag een strafrechtelijk onderzoek aan naar beide agenten omdat ze een 75-jarige demonstrant omverduwden tijdens een demonstratie tegen politiegeweld en racisme in Buffalo in de staat New York. De betoger raakte gewond en werd daarop naar een ziekenhuis gebracht. Nu zijn de agenten aangeklaagd wegens geweldpleging.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Robert McCabe en Aaron Torgalski werden donderdag geschorst nadat op sociale media een video was opgedoken waarin te zien is hoe zij de man omverduwden. De man blijft na de duw roerloos op de grond liggen waarna zich bij zijn hoofd een plas bloed vormt.

2 De man bleef na het incident roerloos op de grond liggen.
via REUTERS De man bleef na het incident roerloos op de grond liggen.

Het duo pleitte zaterdag onschuldig terwijl collega’s van de agenten én brandweerlieden buiten stonden om hun steun te betuigen. Alle 57 leden van de tactische politie-eenheid in Buffalo zijn ondertussen bij de eenheid opgestapt uit protest tegen de schorsing van de twee agenten. De voorzitter van de Buffalo Police Benevolent Association, John Evans, zei dat ze gewoon “orders opvolgden”.

Burgemeester Byron W. Brown stelde “zeer verontrust” te zijn door de video en dat een politieonderzoek was ingesteld. Het slachtoffer verkeerde volgens Brown in een “stabiele, maar ernstige toestand”. Gouverneur Andrew Cuomo van New York noemde het voorval “geheel ongerechtvaardigd en volkomen schandelijk”.
 Hij zei vrijdag dat hij met het 75-jarige slachtoffer heeft gesproken. “Goddank leeft hij nog.”

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marie Vanakker

    Waarom probeert de agent die duwt zijn gezicht te verbergen als hij toch recht in zijn schoenen staat?

  • Marie Vanakker

    Het feit dat ze de man geen hulp bieden spreekt boekdelen.

Lees meer