4
REUTERS

Twee doden en 100 huizen verwoest bij apocalyptische bosbranden in Australië

Minstens twee mensen zijn omgekomen en meer dan honderd huizen zijn verwoest bij "ongeziene" bosbranden in het oosten van Australië. Dat delen de autoriteiten vandaag mee.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Brandweerlui vonden het lichaam van een man in een voertuig dat uitgebrand was in de buurt van Glen Innes, zo'n 550 kilometer ten noorden van Sydney in de staat Nieuw-Zuid-Wales. Een vrouw kon door de brandweer gered worden van de vlammen, maar overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Volgens een woordvoerder van de brandweer kan het dodenaantal oplopen, want nog zeven mensen zijn vermist. Nog eens tientallen andere mensen raakten gewond, onder wie negentien brandweermannen.

Minstens honderd huizen zijn verwoest, maar ook dat cijfer kan nog oplopen aangezien de hulpdiensten nog niet alle plaatsen hebben kunnen bereiken om de schade op te meten.

Bosbranden

Zaterdagochtend lokale tijd waren er nog 72 bosbranden in de staat. Achttien daarvan waren nog niet onder controle en voor zes gold een noodtoestand. Vrijdag gold er voor zeventien branden nog een noodtoestand. Meer dan duizend brandweerlieden werden ingezet om ze te bestrijden.

Het ziet er niet naar uit dat er snel soelaas komt, want het blijft droog en winderig in de regio. Bovendien lopen de temperaturen op tot boven de 35 graden.
Volgens eerste minister Scott Morrison zijn de bosbranden in de staten Nieuw-Zuid-Wales en Queensland "angstaanjagend”. 

4
REUTERS
4
REUTERS
4
REUTERS

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guy Van Becelaere

    Experten van de NASA beweren nu dat het gat in de ozon gehalveerd is of gaan de groene goeroes dat nu ook ontkennen ,En Eric Freiland je hebt gelijk is in Brazilie ook gebeurd

  • Eric Freiland

    Deze branden worden aangestoken. Er waren 90 (!) nieuwe brandhaarden op een paar dagen tijd. Voor de klimaathysterici is zelfs een omgevallen boom een bewijs van hun gelijk.

Lees meer