Twee Franse toeristen en hun gids keerden niet terug naar het hotel na een bezoek aan het nationaal park van Pendjari.
Shutterstock Twee Franse toeristen en hun gids keerden niet terug naar het hotel na een bezoek aan het nationaal park van Pendjari.

Twee Franse toeristen en hun gids vermist in het noorden van Benin

Twee Franse toeristen die aan het rondtrekken waren in het nationaal park van Pendjari, in het noorden van het West-Afrikaanse Benin, zijn sinds woensdag vermist. Ook hun gids is vermist. Dat is vandaag bekendgemaakt. 

Het drietal bevond zich in de buurt van de grens met Burkina Faso. "Voorlopig heeft niemand het over een ontvoering", aldus een veiligheidsbron in Benin, die eraan toevoegt "op dit moment heel weinig informatie" te hebben.

Een bron op het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt vandaag dat twee Franse toeristen en hun Beninse gids niet teruggekeerd zijn naar het hotel waar ze woensdagavond verwacht werden. "Met de steun van de Beninse autoriteiten wordt er actief naar hen gezocht", aldus nog die bron. 

Benin wordt beschouwd als een relatief rustig land in West-Afrika, maar in het noorden grenst het aan Burkina Faso. Dat land wordt de laatste jaren geconfronteerd met een groeiend aantal aanslagen door jihadisten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer