2 Kinderen uit hete auto bevrijd op Stadhuisplein Tilburg
Persburo BMS / Jack Brekelmans Kinderen uit hete auto bevrijd op Stadhuisplein Tilburg

Twee kleine kinderen uit hete auto bevrijd in Tilburg

Op het Stadhuisplein in de Nederlandse stad Tilburg zijn vanmiddag twee kleine kinderen uit een hete auto bevrijd. De kinderen zouden langere tijd in het voertuig hebben gezeten, bevestigt een woordvoerster van de politie. Eén van de kinderen zat in een Maxi-Cosi. Volgens getuigen lagen de kinderen te slapen.

De auto was aan het begin van de middag op het Stadhuisplein geparkeerd. De ramen van de auto waren dicht en de auto stond in de zon. Klanten van een nabijgelegen lunchroom zagen de kinderen 's middags in het voertuig zitten en gaven dat door aan personeel van de lunchroom. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en de politie en meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Op verzoek van een agent heeft het oudste kind een portier opengemaakt. De kinderen zijn daarna onderzocht door ambulancepersoneel.

Na enige tijd kwamen de ouders met nog een kind terug bij de auto. De ouders en kinderen zijn meegenomen naar het politiebureau. De ouders zullen daar een verklaring af moeten leggen. Voor de familie wordt hulpverlening ingeschakeld.

2 Kinderen uit hete auto bevrijd op Stadhuisplein Tilburg
Persburo BMS / Jack Brekelmans Kinderen uit hete auto bevrijd op Stadhuisplein Tilburg

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • DIRK VAN BRUSSEL

    didier nooit gehoord van een kinderslot ?

  • Mohamed Kabbal

    Als het kindje de portier zelfstandig kan openmaken is het minder der erg, hangt ook een beetje van leeftijd van het kind.

Lees meer