Falkenstein-grot
Shutterstock Falkenstein-grot

Twee mannen bevrijd uit Duitse grot na hevige regen

Twee mannen zijn gisteren in het zuidwesten van Duitsland vast komen te zitten in een grot na hevige regen. Deze voormiddag zijn beide mannen bevrijd, meldt het reddingsteam. De eerste kon deze ochtend al door reddingswerkers bevrijd worden.

De mannen, een gids en zijn begeleider, waren nooit in levensbedreigend gevaar. Vier duikers waren er eerder al in geslaagd tot bij de mannen te komen in de Falkenstein-grot in de deelstaat Baden-Württemberg. Zij stelden vast dat beide mannen gezond en wel waren. Dat verklaarde Michael Hottinger, de leider van het reddingsteam.

De mannen zaten zo'n 650 meter diep in de grot, waardoor de rivier Elsach stroomt. Ze raakten vast doordat het water plotsklaps steeg. Aangezien de stroming van de rivier te sterk was, konden ze gisteren niet gered worden. "Voor ervaren duikers is het problematisch en voor onervaren duikers zou het praktisch onmogelijk zijn", aldus Hottinger. De mannen hebben eerst een korte opleiding gekregen en verlieten dan elk begeleid door een duiker de grot.

Volgens Hottinger was het niet verstandig van de mannen om de grot binnen te gaan. Door de slechte weersomstandigheden en de hevige regen hadden de mannen moeten weten dat het gevaarlijk zou zijn.

De Falkenstein-grot is een populaire toeristische bestemming in de regio Schwäbische Alb.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer