Twee mannen vermoorden meisje (16) en eten haar op met portie aardappelen

De rechtszaak waarbij twee jonge Russen terechtstaan voor kannibalisme is uitgesteld. Een jurylid werd doodziek toen ze de foto's van het lijk onder ogen kreeg. De daders hadden een meisje van zestien in stukken gesneden en haar dan opgegeten met een portie aardappelen.

Maxim Golovatskikh en zijn makker Yury Mozhnov hebben Karina Barduchian in bad verdronken. Het slachtoffer was verliefd op Golovatskikh en bleef na een gothicfeestje slapen, getuigde Ekaterina Zinovyeva voor de rechtbank in Sint-Petersburg. "Maxim en Karina trokken samen naar de badkamer en ik ging naar bed. Ik was slaperig maar kon toch opspattend water en lawaai horen. Ik was niet meteen ongerust", aldus Zinovyeva die later toch een kijkje ging nemen. "Ik ging naar de badkamer maar Yury hield me tegen en zei me dat ik terug naar bed moest gaan. Ze hadden eerder al voor de grap gezegd dat ze Karina gingen vermoorden maar ik geloofde nooit dat ze het ook echt zouden doen."

"Gewoon honger en dorst"
Toen de vrouw de volgende dag terug van haar werk kwam, serveerden Maxim en Yury haar een portie vlees met aardappelen. Ekaterina at haar avondmaal op niet beseffende dat ze een stuk van haar vriendin verorberd had. De moordenaars staken de resterende lichaamsdelen van Karina in vuilniszakken. Sommige lichaamsdelen aten ze nog zelf op. De rest gooiden ze bij het vuilnis. "Ze kookten een deel van haar lichaam en serveerden het met aardappelen. Tijdens de ondervraging zeiden ze dat ze gewoon honger hadden", aldus aanklager Andrei Lavrenko.

Hoofdinspecteur van de politie in Sint-Petersburg, Sergei Strelin bevestigt de woorden van de aanklager. "Ze bekenden onmiddellijk en zeiden dat ze gewoon honger en dorst hadden." Haar moeder is kapot van verdriet. "Ze hebben mijn leven verwoest. Karina is op een verschrikkelijke manier gestorven", weet Nadya (45). (vsv)

Lees meer