AP

Twee nichtjes opgeknoopt aan boom aangetroffen na groepsverkrachting in India

In een dorp in het noorden van India zijn twee nichtjes van veertien en zestien jaar door een groep mannen verkracht. De tienermeisjes werden later opgehangen aan een boom teruggevonden. De meisjes waren dinsdagnacht verdwenen in het district Badaun, in de deelstaat Uttar Pradesh.

Volgens de vader van een van de meisjes werden de slachtoffers door vijf mannen verkracht en nadien door de daders gewurgd en opgehangen. Onderzoek op de lichamen heeft bevestigd dat de nichtjes werden verkracht en dat hun dood werd veroorzaakt door ophanging, aldus een politiefunctionaris. Dat zou er ook op kunnen wijzen dat de meisjes na de gewelddaad zelfmoord pleegden. Volgens diezelfde bron werd inmiddels een 18-jarige verdachte opgepakt. Een ploeg van ongeveer vijftig agenten zoekt momenteel nog naar de andere daders.

Lakse politie
Het incident lokte fel protest uit bij de dorpelingen. Ze beschuldigen de politie ervan niet voldoende actie te hebben ondernomen en na aangifte van de vermissing te lang te hebben getreuzeld vooraleer een zoekactie op het getouw te zetten. Drie agenten werden daarop geschorst.

De gruweldaad legt andermaal de focus op het probleem van seksueel geweld jegens vrouwen in India. In India staat sinds de groepsverkrachting van een studente in december 2012 het gebruik van geweld tegen vrouwen bovenaan het maatschappelijk debat, maar vooruitgang wordt slechts mondjesmaat geboekt.

Lees meer