Poolse politieagenten zoeken met een metaaldetector naar niet-gedetoneerde explosieven in een bos bij het dorpje Spychowo in het noordoosten van het land. Archieffoto.
EPA Poolse politieagenten zoeken met een metaaldetector naar niet-gedetoneerde explosieven in een bos bij het dorpje Spychowo in het noordoosten van het land. Archieffoto.

Twee Poolse soldaten komen om bij ontmantelen bom uit WOII

Twee Poolse soldaten zijn om het leven gekomen bij het ontmantelen van een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Vier andere soldaten zijn gewond geraakt, twee van hen zijn ernstig aan toe. Dat meldde de Poolse minister van Defensie Mariusz Blaszczak.

De explosie vond plaats in een bos in de buurt van de stad Kuznia Raciborska. De bom was enkele dagen eerder door wandelaars in het bos gevonden.
Twee soldaten zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, twee anderen liepen lichte verwondingen op. 

De soldaten hoorden bij een parachutistenregiment dat in de regio was gestationeerd. De burgemeester van Kuznia Raciborska, Pawel Macha, zegt in de Poolse media dat er nog vele onontplofte explosieven in het woud liggen. “Dat bos ligt vol niet-ontplofte munitie", zegt hij. “Dat is al sinds de oorlog een probleem voor deze plaats.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ron van der Sneppen

    Laat de Duitse regering maar gespecialiseerde eenheden naar zulke plaatsen sturen en opruimen. Het is tenslotte hun nalatenschap dat er ligt. Sterke aan de nabestaanden.

Lees meer