REUTERS

Twee speleologen vast in Poolse grot, grote reddingsactie gestart

Meer dan twintig reddingswerkers zijn bezig om twee speleologen te bereiken die sinds zaterdag vastzitten in een grottenstelsel in het Tatra-gebergte in Polen.

De twee grotbeklimmers zitten vast omdat de smalle toegangstunnel ondergelopen is met water. Dat zegt het team van reddingswerkers. 

Het is nog niet gelukt om contact te krijgen met de twee speleologen. De vrees om hun toestand groeit omdat ze al lang zijn blootgesteld aan extreme omstandigheden.

Reddingswerkers treffen voorbereidingen om met explosieven een alternatieve route te maken, maar dat zal geen snelle oplossing zijn. Volgens een woordvoerder van het reddingsteam kan dat dagen en zelfs weken duren. Buurland Slovakije stuurde alvast experten om met de reddingsactie te helpen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Brouwers

    Is bovengronds al niet gevaarlijk genoeg?

Lees meer