Illustratiebeeld
REUTERS Illustratiebeeld

Twee vrouwen vinden bij hun aankoop in brocantezaak enveloppe met 19.000 euro

Twee vrouwen die een paar kussens voor hun tuinzetels hadden aangeschaft in een brocantewinkel in Zürich, konden hun ogen niet geloven toen ze tussen de kussens een enveloppe vonden waarin ze niet minder dan 20.000 Zwitserse frank (bijna 19.000 euro) in bankbiljetten aantroffen.

De twee vrouwen trokken met hun vondst naar het dichtstbijzijnde politiekantoor. Het geld werd er nageteld en het bleek inderdaad om 20.000 Zwitserse frank te gaan. Onderzoek wees uit dat het geld toebehoorde aan een vrouw die intussen overleden was. 

De familie van de vrouw had haar spullen, waaronder ook de kussens waartussen de enveloppe met het geld geklemd zat, naar de brocantezaak gebracht om ze daar te verpatsen.

Uit dankbaarheid en erkentelijkheid voor hun eerlijkheid gaf de dochter van de overleden vrouw een beloning van 3.000 Zwitserse frank (bijna 3.000 euro) aan de twee eerlijke vinders, zo meldt de politie van Zürich vandaag.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer