De gevangenis waaruit het tweetal ontsnapte.
REUTERS De gevangenis waaruit het tweetal ontsnapte.

Tweede bewaker opgepakt na ontsnappen gevangenen VS

Een tweede bewaker van de gevangenis waaruit eerder deze maand twee gevaarlijke gevangenen ontsnapten, is opgepakt. De 57-jarige Gene Palmer wordt ervan verdacht verboden artikelen de gevangenis in te hebben gesmokkeld, aldus ABC. Ook zou hij met bewijs hebben geknoeid.

Volgens de openbaar aanklager kwamen verboden artikelen via Palmer bij moordenaars Richard Matt en David Sweat terecht. Dit tweetal ontsnapte uit de zwaarbeveiligde gevangenis in de staat New York en is sindsdien op de vlucht.

Een andere medewerkster van de gevangenis werd kort na de ontsnapping opgepakt. Zij zou een relatie hebben gehad met Richard Matt en zou de mannen hebben geholpen bij hun ontsnapping en hen oppikken nadat ze ontkomen waren. In ruil daarvoor zouden ze haar man doden. Ze kreeg echter spijt en zit nu vast.

Intussen wordt intensief gezocht naar het tweetal. Deze week werd door de politie DNA van beide mannen gevonden in een vakantiehuisje in Franklin County, zo'n 30 kilometer verwijderd van de gevangenis.

Lees meer