6
AFP

Tweede grote migrantenkaravaan vertrokken richting VS: “Ze zijn overtuigd dat ze de grens zullen halen”

Een tweede groep migranten uit Midden-Amerika is in Mexico vertrokken naar de Verenigde Staten. Rond de 1.500 tot 2.000 mensen liepen van de stad Ciudad Hidalgo naar de 30 kilometer verder gelegen stad Tapachula in de zuidelijke deelstaat Chiapas. De eerste groep bevindt zich al noordelijker, er is dus geen intentie om zich aan te sluiten. “De migranten zijn er echter wel van overtuigd dat ze de Amerikaanse grens zullen halen”, aldus een vertegenwoordiger van het Mexicaanse migratiebureau.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De eerste karavaan bereikte ondertussen de stad Juchitán in de deelstaat Oaxaca. De groep was op 13 oktober in de Hondurese stad San Pedro Sula vertrokken. Hun doel is ook de Amerikaanse grens in Tijuana. Vanuit Juchitán is dat nog een afstand van 3.500 kilometer.

6
REUTERS
6
AFP

Aan de Guatemalteekse kant van de grens in het zuiden verzamelde zich ondertussen een derde groep om naar Mexico te gaan. Rond de 350 migranten bevonden zich in Tecún Umán en wachten daar op de komst van nog meer mensen.

6
REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump beschouwt de migranten uit Midden-Amerika als een bedreiging voor zijn land en besliste meer dan 5.200 soldaten naar de zuidgrens met Mexico te sturen. Trump heeft van de mars van de migranten een verkiezingsthema gemaakt. Mogelijk zal hij dit nog voor de Congresverkiezingen op 6 november implementeren, om bij zijn Republikeinse achterban te scoren. De migrantenkaravaan zal echter voor de midterms de Amerikaanse grens niet bereiken.

6 Migranten steken de Suchiate over, de rivier die de natuurlijke grens vormt tussen Guatemala en Mexico.
REUTERS Migranten steken de Suchiate over, de rivier die de natuurlijke grens vormt tussen Guatemala en Mexico.
6
REUTERS

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kris Delen

    Grappig dat Trump de EU eerst uitlachtte over immigratie, hij gaat ze zelfs met een leger niet kunnen tegenhouden als ze zich opsplitsen over de grens Mexico en USA

  • Edmond Dantès

    Mexico kan misschien een muur bouwen en vragen of Amerika hem wil betalen.

Lees meer